Desert Recall Motorvakantie

Wie

Wat is Desert Recall?
Na vele off-road ritten in Nederland, Belgie, Frankrijk en Andorra hebben we in 2004 onze eerste ‘woestijntrip’ gemaakt. Zonder de nodige kennis maar met een groot verlangen naar ontdekken zijn onze motoren naar Tunis in Tunesië verscheept om daar met slechts enkele GPS coördinaten een trip van twee weken door de noordelijke Sahara te maken. Met een slaapzak, tentje en tandenborstel was dit de ultieme kick-off voor Afrika avonturen.

Dit is de basis geweest voor de nodige woestijnrally’s als Heroes legend 2x(Parijs-Dakar), Touareg Rally en 4 x de Libya Rally, waarvan de laatste twee keer met een auto. De laatste rally’s waren wij “camion balai” of te wel “snelle assistentie”, waarmee het idee geboren werd voor Desert Recall, met als doel met elkaar een vergelijkbaar avontuur te beleven, zonder wedstrijdelement.

In 2016 zijn we als ‘generale repetitie’ met een Landrover pickup en twee motorfietsen naar Marokko afgereisd om twee onervaren motorrijders kennis te laten maken met de imponerende natuur van Marokko.

Robert voor de Poorte, bouwjaar 1968
In het dagelijks leven grafisch ondernemer, getrouwd met Brigitte en vader van 3 dochters. Van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met off-road te maken heeft en vanaf mijn twintigste besmet met het off-road virus op de motor waarna uitgebreid met LandRover. Na nodige spelerijen met beide in Nederland het langzamerhand steeds verderop gaan zoeken met de nodige vriendentrips naar Tunesië en Marocco en vijf woestijnrally’s. Sinds een paar jaar mijn CV verder aan het uitbreiden als navigator in een Bowler Nemesis binnen het Dutch Off Road Racing Team (DORRT).

Daardoor gemerkt dat vakantie, vakantie is en reizen, reizen. Het avontuurlijke en improviseren van reizen in combinatie met een goed gezelschap is ultiem!

Steef Somers, bouwjaar 1959
Vanaf mijn 18e heb ik motor gereden en 25 jaar geleden ben ik mijn off-roadCV gestart op een Honda XL500. Twee keer de Heroes Legend naar Dakar gereden op een XTZ660-fabrieksmachine. Hierna nog diverse rally’s, waarbij t navigeren en troubleshooten erin geslepen werd.

Ik ben in het dagelijks leven dierenarts en vanuit die functie verzorg ik ook de pijntjes in ons team… Mijn gezin(Astrid en 4 zonen) en watersport nemen naast de dierenartsenpraktijk een belangrijke plaats in. Mijn drive om ieder jaar in de woestijn te zijn, is t ontbreken van de normale structuur in een off-grid omgeving; less is more! Hiernaast vroeg ik me altijd af: Wat gebeurt er met me als “the shit hits the fan”. Conclusie: de woestijn brengt het beste in je boven!

ZANDWEER
“Zandweer” is een Mercedes Vario 814 4×4 van de Oostenrijkse brandweer. Wij hebben haar op “enkel lucht” gezet met grote allroad-tires. Zandweer kan met haar dubbele cabine mensen vervoeren en de laadruimte is groot genoeg voor camping, techniek en een aantal Dakar-kisten. Pistes en dunettes (lichte duinen) zijn prima te doen en we hebben voldoende water, lucht en brandstof aan boord.

Als er een motor uitvalt kunnen we die meenemen, Zandweer is ook niet te groot om in kleine dorpjes of bergpassen te rijden. Hij is zandkleurig/goud gewrapt en zijn nieuwe jas is als “de Marokkaanse duinen in zonsondergang”…