Desert Recall Motorvakantie

Concept

DESERT RECALL 2020                         Off-road Coast to Coast in 8 dagen.                                                            nog 3 plaatsen

Marokkaanse Woestijn
Het echte Marokko beleven is ons motto. Elke dag genieten van gevarieerde landschappen, met eindeloze pistes en adembenemende duinen. Zelf of samen met een maatje de route, met behulp van GPS ontdekken en improviseren in een “off-grid” omgeving. Samen met ons, je mede-motards en de back-up truck mercedes 4×4, zorgen we met zijn allen voor t uitrollen van een woestijntrip.

Desert Recall zorgt ervoor dat de motoren per vrachtwagen naar Malaga in Spanje worden getransporteerd, waar je zelf heenvliegt. Vanuit Malaga pakken we de boot naar Mellila (een Spaanse enclave in Marokko), waar we op de uitgepakte motoren de  Spaans/Marokkaanse grens overgaan en naar het startpunt van de trip rijden.

Elke dag wordt iedereen voorzien van een route op GPS. Er kan zelfstandig gereden worden of in groepen, met of zonder begeleiding. De vrachtwagen neemt alle materialen mee en rijdt van bivak naar bivak maar heeft de mogelijkheid van de route af te wijken om eventueel gestrande motoren op te halen. s’ Avonds overnacht je op een unieke locatie waar noodzakelijk onderhoud gepleegd kan worden, de maag gevuld wordt en alle tijd is om de verhalen van die dag bij een kampvuur te bespreken. De dagafstanden varieren van 150 tot 300 kilometer grotendeels off-road.

Er is altijd de mogelijkheid van de route af te wijken en (deels) over het asfalt naar het volgende bivak te rijden. De globale route loopt via het Rif-gebergte naar de duinen van Erg Chebbi en via t zuiden door de Dra vallei met prachtige kloven naar de Atlantische kust bij Plage Blanche

Natuurlijk ben je tijdens deze trip voorzien van  ondersteuning, maar we zijn geen “babysitters”. Basale technische kennis van je eigen motor en een goede conditie zijn een must. De overnachtingen zijn een combinatie van (wild) kamperen en sfeervolle lokale auberges/riads.

Doelgroep: Iedere avontuurlijke motorrijder, die wèl de uitdaging van een woestijnreis zoekt, maar simpel weg niet thuis is in Marokko en geen tijd/ mogelijkheid heeft voor de benodigde logistiek.Met elkaar vormen we tijdens de reis een “woestijn-collectief” DESERT RECALL, waarbij we elkaar helpen, maar waarbij iedereen verantwoordelijk is en blijft voor zichzelf. Wij – Desert Recall –  hebben geen winstoogmerk.